Balio Karazijos vyndarystės istorijos pristatymas

Balio Karazijos vyndarystės istorijos pristatymo metu ragaujami trys Balio Karazijos vynai (Obuolių, Juodūjų Serbentų, Aronijos). Prie vyno pteikiami sūriai ir vaisiai, kurie padeda atsiskleisti vyno skoniui.

Priimamos grupės nuo 15 asmenų.

Kaina vienam asmeniui:

12 EUR - trijų vynų ragavimas (3x 70ml), taip pat sūriai ir vanduo;

18 EUR - šašlykas, trijų vynų ragavimas (3x 70ml), taip pat sūriai ir vanduo.

 

Plačiau apie degustuojamą vyną VORUTA:

Juodųjų serbentų vynas - tai daug dėmesio ir patirties reikalaujantis gėrimas. Vynas "Voruta" priklauso natūralių vaisių bei uogų vynų grupei ir gaminamas pagal klasikinę vynų gamybos technologiją. Jo gamybai naudojamos gerai sunokusios, šviežios ir sveikos uogos, užaugintos Anykščių krašto ūkiuose. Į įmonę atvežtos uogos sumalamos, iš jų išspaudžiamos sultys. Vėliau į jas sudedamas cukrus, maišoma, kol jis pilnai ištirpsta. Po to sudedamos vyno mielės. Po rūgimo fermentuotos sultys paliekamos nusistovėti. Vėliau atsargiai nupilamos nuo nuosėdų, skaidrinamos, filtruojamos. Po šių technologinių operacijų jos laikomos - brandinamos užpildytose iki pilnumo talpyklose 12°C temperatūroje. Juodųjų serbentų vyno gamyba užtrunka apie 6-8 mėnesius. Per šį laiką vynas išrūgsta, subręsta, įgauna turtingą, pilną skonį. Vyne "Voruta" visas etilo alkoholio kiekis sukauptas natūralios fermentacijos sąlygomis. Nenaudojamos jokios aromatizuojančios ar kvepiančios medžiagos.

Šaltinis : www.anvynas.lt